Prima biblioteca prin posta din Romania: carti in limba engleza pentru cititori aflati in Romania!

Noul website de gestionare al bibliotecii             Note importante             Scurte explicatii de functionare a bibliotecii

Intentia noastra: sa lansam carti in Romania pentru a fi citite GRATUIT de catre oricine doreste. Cartile sunt marcate cu coduri BookCrossing (pentru mai multe informatii vizitati BookCrossing.com) pentru a le putea urmari periplul prin lume... Atentie: conditiile de mai jos se aplica numai cititorilor din Romania! Daca un cititor din afara tarii doreste sa devina membru si sa imprumute carti din biblioteca, el va trebui sa plateasca taxele postale!

Calitatea de membru al bibliotecii este GRATUITA! (exista si o categorie de membru "premium" care costa - detalii mai jos)

Ce faceti Dvs. ca cititori:

  1. Ne contactati prin intermediul noului website de gestionare al bibliotecii pentru a va inscrie in biblioteca. Noi verificam corectitudinea datelor si va inscriem ca membru in biblioteca. Daca ulterior doriti sa deveniti membru "premium", va vom spunem cui/unde sa trimiteti taxa (vedeti mai jos paragraful Cost).
  2. Studiati lista de carti disponibile si va inscrieti la una sau mai multe. In functie de cati cititori sunt deja in asteptarea unei carti, o veti primi mai devreme sau mai tarziu.
  3. Cand primiti cartea, ne trimiteti un mesaj pentru a ne spune ca ati primit-o si in ce stare se afla.
  4. Vizitati BookCrossing.com la URL-ul indicat in interiorul cartii si anuntati ca ati primit cartea.
  5. (optional) Cand ati terminat de citit cartea, daca doriti, vizitati BookCrossing.com din nou pentru a comenta asupra continutului cartii, a spune daca v-a placut etc.
  6. (optional) Dupa ce ati terminat de citit cartea ne contactati pentru a va spune cui sa trimiteti cartea mai departe.
  7. Durata pe care puteti imprumuta cartea pentru a o citi variaza dar in mod normal este de o luna. Daca nu ati reusit sa o terminati o puteti prelungi cu inca 2 saptamani daca exista un alt cititor care o asteapta sau inca 4 saptamani daca nu este nimeni in asteptare. Daca pastrati cartea mai mult de atat, vom considera ca doriti sa o cumparati si va vom contacta cu detaliile necesare efectuarii platii.
  8. Trimiteti cartea persoanei indicate de noi, pe cheltuiala Dvs. Efortul financiar necesar expedierii unei carti nu trebuie sa va retina: trimiterea unei carti costa in prezent cateva mii de lei!
  9. Daca doriti sa pastrati cartea pentru ca v-a placut foarte mult, va rugam sa ne contactati pentru a va spune cui/unde sa trimiteti contravaloarea ei. Pretul cartii il aflati folosind link-ul prezent in detaliile fiecarei carti.

Cost: Exista doua categorii de membri: obisnuit si premium. Pentru a fi membru obisnuit nu aveti de platit nimic.

Pentru a fi membru premium, taxa este de 100.000 lei pe an. Taxa pentru membrii premium nu este profit ci ne ajuta sa acoperim taxele postale de trimitere ale cartilor si, de asemenea, va folosi la achizitionarea de carti.

Avantaje membri premium


Cel mai important aspect insa in ce priveste membershipul Premium este faptul ca ne ajutati si deveniti o parte din aceasta initiativa!

Cheia succesului acestei initiative: 3C adica Corectitudine, Cinste si Curatenie! Nu putem obliga pe nimeni sa ne spuna ca a primit o anume carte, sa trimita cartea mai departe si/sau sa o plateasca. Ne bazam pe corectitudinea tuturor celor ce participa ca lucrurile sa mearga bine. Va rugam sa cititi cartile cu grija pentru a ajuta cat mai multi cititori sa se bucure de ele. Pastrati-le curate si in stare buna!
Cum spuneam, nu putem obliga pe nimeni sa fie corect si sa plateasca o carte sau sa o trimita mai departe. Ceea ce vom face in cazuri din acestea este sa eliminam pe cei ce nu respecta aceste reguli atat din participarea la aceasta biblioteca cat si din magazinul nostru online. Insa daca pierderile aduse de un anumit membru sunt semnificative firma care ne reprezinta in Romania are dreptul de a folosi orice cai legale pentru a rezolva problema! Speram sa nu fie cazul!
Pe de alta parte, daca incepem sa avem pierderi mari cu carti nereturnate ne rezervam dreptul sa introducem o taxa de garantie care sa acopere valoarea cartilor imprumutate si care sa fie returnabila la retragerea din acest serviciu.

Important de retinut: aceasta initiativa a fost inceputa pentru a pune la dispozitia tuturor carti fara sa fie nevoie de a le cumpara. Cartile acestea costa bani pentru a le achizitiona. Avem nevoie de ajutor pentru a continua. Ajutor in a pastra cartile curate si in a primi ceva bani inapoi pentru a putea cumpara altele. Oricum, chiar si daca primim bani pe carti, ei nu reprezinta profit ci doar o recuperare partiala a investitiei. Pretul unei carti va scadea pe masura ce este citita de mai multi cititori deci chiar daca primim bani pe ea, primim doar o fractiune din costul initial. Asa ca nu este vorba de profit aici. Banii primiti sunt reinvestiti in proportie de 100% in achizitionarea altor carti. Tot ce speram este ca initiativa noastra va fi apreciata la valoarea ei si vom fi ajutati!

Donatii de carti: daca aveti carti pe care doriti sa le donati acestei biblioteci va rugam sa ne contactati! Va multumim!
Donatii in bani: daca nu doriti sa pastrati si sa cumparati carti din aceasta biblioteca dar doriti totusi sa ne ajutati, puteti face mici donatii in bani; nu va ganditi la sume mari: sugeram ca nivelul unei donatii sa fie in jurul a 35000 lei (echivalentul a $1) dar puteti trimite oricat, practic si 10.000 lei ajuta. Acesti bani vor fi reinvestiti 100% in cumpararea de noi carti. Daca doriti sa ne ajutati astfel va rugam sa ne contactati! Va multumim!
Important: toti cei ce fac donatii vor aparea in aceste pagini ca sponsori, atat persoane particulare cat si firme. Astfel, donatia unei carti reprezinta o investitie (in reclama gratuita) si nu o pierdere! Va rugam ca atunci cand efectuati donatia sa ne spuneti daca doriti sa apareti ca sponsor si sub ce nume (personal, firma, organizatie etc.)

Despre secretul datelor personale: datele personale nu vor fi NICIODATA vandute, inchiriate sau folosite in nici un alt scop decat pentru acest club online si pentru biblioteca prin posta descrisa in aceasta pagina! De asemenea, niciodata nu divulgam aceste date unui alt membru CU O SINGURA EXCEPTIE: atunci cand trebuie sa primiti o carte de la un alt membru, acesta va primi datele Dvs. pentru a putea efectua trimiterea postala.