Clubul de carte Ivyco
Clubul de carte Ivyco
Club de carte rasarit din nevoia de a citi si din lipsa banilor pt carti...
Pagina
principala
Carti ce pot
fi cumparate
Noutati
in club
 Wishlist Biblioteca de
limba straina
Biblioteca de
limba romana
Intrebari
frecvente
Contact Schimb
de carti
Membri Forum

Aceasta pagina se adreseaza membrilor bibliotecii ce doresc carti in limba engleza.
Nota: E drept ca pentru a inscrie carti in wishlist trebuie sa fiti membri ai bibliotecii; insa inscrierea este gratuita, asa ca va invit sa vizitati biblioteca si sa solicitati inscrierea.
Cartile in limba engleza dorite de membrii bibliotecii
De curand am intrat in cateva grupuri ce schimba carti intre ei. Astfel eu dau carti pe care le am in stoc si primesc in schimb altele. Multi dintre acestia, afland de existenta bibliotecii vor sa ajute prin a dona carti in acest scop. Pentru a afla ce va doriti sa cititi in biblioteca, am pus la punct aceasta pagina. Va rog mult sa cititi explicatiile cu atentie si apoi sa mergeti in biblioteca pentru a lista cartile pe care doriti sa le cititi. Atentie: verificati datele inscrise in wishlist: nu numai noi vedem aceste carti ci si cei ce doresc sa ne ajute; ar fi pacat sa viziteze biblioteca si sa dea peste cine stie ce ciudatenii introduse din graba sau din greaseala de vreun membru al nostru.

Este important sa retineti: faptul ce cereti o anume carte in biblioteca NU INSEAMNA ca va angajati sa o cumparati! Insa cartile oferite in biblioteca pot fi cumparate. Insa ele vor fi vandute fara nici un adaos (nici macar cel foarte mic pe care il avem de obicei); scopul vanzarii este de a face rost de bani pentru a continua activitatea bibliotecii. Evident ca vanzarea fara adaos nu inseamna pret zero. Pentru ca ma costa nu numai banii pentru posta pe care ii dau ca aceste carti sa ajunga in Romania dar si cartile ce au fost date la schimb. Daca, de exemplu, eu am platit $1.00 pe o carte si am dat-o la schimb si posta a costat sa zicem $1.50 pana la cel cu care am facut schimbul, iar posta pana in Romania a costat $3.00 pretul cartii va fi $5.50 pentru a recupera aceste cheltuieli.


Cum sa adaugati o carte in wishlist
 • Login in biblioteca
 • Click pe "Add New Item" (in menu, stanga sus)
 • In rubrica numarul 3, "Manual Entry" alegeti "BOOK - book" si click pe Do it yourself
 • Pagina "Add Item" apare - completati datele cartii dorite respectand indicatiile de mai jos:
  1. Title: titlul cartii, in limba engleza. Daca titlul incepe cu A sau The, sugerez sa puneti aceste cuvinte la sfarsit, de forma "Book of Shadows, The" sau "Game of the Universe, A". De asemenea, va rog sa observati ca in engleza, titlurile se scriu cu litera mare la inceputul cuvintelor principale, vedeti exemplele anterioare.
  2. Author: numele autorului.
  3. Category: alegeti una sau mai multe categorii, in functie de genul cartii. De exemplu, pentru o carte politista, alegeti Mystery si atat. Pentru o carte ce combina aspectul politist cu cel de suspans, puteti alege Mystery dar si Thriller sau Suspense.
  4. Pret: completati acest camp numai daca aveti intentia sa cumparati cartea candva in viitor, ca sa am o idee de limita de pret acceptabila. Scrieti valoarea in dolari (pentru ca eu asa cumpar cartile) fara nici un semn de moneda. Exemplu corect: 2.00. Exemple incorecte: doi dolari sau $2 sau 200.000 sau 200 mii lei.
  5. Borrow Duration: nu completati; se aplica numai la cartile ce sunt deja disponibile in biblioteca, nu la wishlist.
  6. Upload Image: nu completati; nu e nici o problema daca completati dar exista limite la cum se upload o imagine pe server si decat sa ma lansez in descrieri de formate sau alte aspecte mai bine zic sa nu completati.
  7. Details URL: nu este necesar; insa, daca stiti ca exista o descriere a cartii undeva pe web, puteti pune un link catre ea, de pilda ceva de genul: "http://www.mercedeslackey.com/books/arrow3.shtml" dar repet, nu este necesar.
  8. Comments: nu este necesar; dar daca doriti, puteti pune ceva note acolo, de genul: "as vrea sa fie hardcover, nu imi plac cartile paperback" sau "prefer paperback pentru ca vreau sa cumpar cartea si stiu ca posta costa mult pentru o carte hardcover" sau "doresc cartea cat mai repede, platesc posta AirMail oricat ar fi de scump".
  9. Locatie: nu completati; se aplica numai la cartile ce sunt deja disponibile in biblioteca, nu la wishlist.
  10. Status Type: nu exista decat o posibilitate: wishlist care este deja selectata; daca cumva nu este selectata, va rog sa o faceti.
  11. Status Comment: nu completati; se aplica numai la cartile ce sunt deja disponibile in biblioteca, nu la wishlist.
 • Click "Save Item" si daca totul e in regula, cartea va fi salvata in baza de date.
 • Oricand puteti vedea ce carti ati adaugat folosind "List My Items" in menu. Va invit sa vizitati aceasta pagina din cand in cand si, daca nu mai doriti o anume carte, va rog mult sa o stergeti din lista (folosind butonul cu un X rosu pe el). Asta ca sa nu alerge cei ce ma ajuta sa faca rost de o carte care nu mai foloseste nimanui: ii costa pe toti cei implicati (inclusiv pe mine) timp si bani.

  Spor la adaugarea de carti in wishlist!

  Home Carti de cumparat Noutati WishList Biblioteca straina Biblioteca romana Intrebari Contact Admin
  Continut website © Ivy&Co. ()